فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال پنجاه و یکم شماره 3 (پیاپی 101، پاییز 1387)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و یکم شماره 3 (پیاپی 101، پاییز 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/09/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مسعود مهاجری، سیدعلی اکبر شمسیان، حسین نهروانیان، محمود محمودی، محمد جواد یزدان پناه، مریم شاهی صفحات 149-154
    مقدمه
    لیشمانیوز پوستی در بسیاری از نقاط ایران از جمله شهر مشهد به صورت اندمیک مشاهده می شود. در سالهای اخیر مواردی از عدم پاسخ به درمانهای رایج (ترکیبات پنج ظرفیتی آنتی موان) از جمله گلوکانتیم مشاهده شده است. پاسخ ایمنی سلولی که به وسیله سلول های T-helper type1(Th1) ایجاد می شود، نقش مهمی در محافظت در برابر بیماری لیشمانیوز ایفا می کند درحالی که فعالیت سلولهایT-helper type2 (Th2) باعث پیشرفت بیماری می شود. هدف این مطالعه ارزیابی سایتوکین های مترشحه از سلول های مونونوکلئر خون محیطی (PBMC)1 در مبتلایان به لیشمانیوز پوستی حساس و مقاوم به درمان با گلوکانتیم و گروه کنترل، جهت یافتن روشی برای درمان بیماران مقاوم به درمان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1385 درمورد 60 نفر از بیماران درمانگاه شماره یک آب و برق و بیمارستان قائم انجام شد. ارزیابی پاسخ ایمنی سلولی در گروه های حساس و مقاوم به درمان لیشمانیوز پوستی و گروه کنترل با اندازه گیری سایتوکین های آزاد شده از سلول های PBMC پس از تحریک با آنتی ژن لیشمانیا ماژور و میتوژن به مدت 48 ساعت توسط روش الیزا انجام گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزاز SPSS ورژن 12 و آزمون های آنالیز واریانس، کروسکال والیس و من ویتینی تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    سلول های PBMC افراد حساس به درمان، سایتوکین IFN-γ را با 05/0p< بیش از بیماران مقاوم به درمان ترشح کردند در حالی که در بیماران مقاوم به درمان IL-4 با 005/0p< بیش از بیماران حساس به درمان ترشح شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که ترشح سایتوکین هایی که باعث فعالیت پاسخ هایTh2 می شوند، مثل IL-4 در بیماران مقاوم به درمان بیش از موارد حساس به درمان ترشح می شوند و ترشح سایتوکین هایی که پاسخ های Th1 را فعال می کنند مثل IFN-γ در موارد حساس به درمان بیش از بیماران مقاوم به درمان ترشح می شوند.
    کلیدواژگان: سایتوکین، لیشمانیوز پوستی، گلوکانتیم
  • داوود عطاران، محمد توحیدی، امیر اثنی عشری، محمد خواجه دلویی، مهدی آقاسی زاده، شهرزاد محمدزاده لاری صفحات 155-158
    مقدمه
    بیماری مزمن انسدادی ریوی با التهاب مزمن و محدودیت پیشرونده جریان هوای بازدمی مشخص می شود. اخیرا علاوه بر علائم ریوی تظاهرات مختلف خارج ریوی مثل کاهش وزن و اختلالات تغذیه ای شرح داده شده که تحت عنوان علائم سیستمیک یا عمومی این بیماری نام برده می شود. در این مطالعه شاخص توده بدنی و آلبومین سرم این بیماران اندازه گیری و ارتباط آن با تستهای عملکرد ریوی مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی بر 42 بیمار مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریوی مراجعه کننده به بیمارستان قائم (عج) در سال 1384 انجام شده است. متوسط سن بیماران 54/10±82/62 سال و متوسط حداکثر سرعت جریان بازدمی در ثانیه اول 76/0±38/1 لیتر بود. بیماران بر اساس راهنمای شدت بیماری ریوی تقسیم بندی شدند. داده های آماری به کمک نرم افزار SPSS و آزمون کای دو و آزمون آنالیز واریانس و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میزان شاخص توده بدنی و آلبومین سرم بیماران اندازه گیری شد. نتایج میزان شاخص توده بدنی در 5/9% بیماران کمتر از حد طبیعی بود. بین شدت بیماری ریوی و میزان شاخص توده بدنی همبستگی منفی معنی دار و قابل ملاحظه وجود داشت (43/0- =r و 004/0=p). همچنین بین شدت بیماری ریوی و میزان آلبومین سرم همبستگی منفی معنی دار ملاحظه شد (35/0- = r و 02/0= p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که با افزایش شدت بیماری ریوی میزان شاخص توده بدنی و آلبومین سرم کاهش می یابد. بنابراین وضعیت تغذیه ای ارتباط نزدیک با شدت بیماری ریوی دارد.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن انسدادی ریوی، آلبومین، شاخص توده بدنی
  • محمدرضا کرامتی، محمد هادی صادقیان، محمدرضا پریزاده، فرشید معروضی صفحات 159-164
    مقدمه
    عوارض قلبی- عروقی علت اصلی کاهش طول عمر در بیماران دیابتی بوده و اختلال در متابولیسم چربی ها به صورت یک نمای لیپیدی آتروژنیک در ایجاد این عوارض نقش دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط کنترل قند خون (با استفاده از اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله) بر نمای چربی های خون در بیماران دیابتی تیپ 2 می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی در سال 1385 در بیمارستان آموزشی امام رضا (ع) در مشهد انجام گرفت. از 357 مراجعه کننده با تشخیص دیابت تیپ 2 (144 مرد و 213 زن) در شرایط استاندارد اندازه گیری گلوکز سرم به روش گلوکز اکسیداز، کلسترول تام، تری گلیسرید، لیپوپروتئین های با چگالی بالا (HDL-C) و کم (LDL-C) به روش آنزیمی و هموگلوبین گلیکوزیله خون به روش کروماتوگرافی به عمل آمد. ارزیابی اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ورژن 5/11 صورت گرفت. جهت بررسی ارتباط بین متغیرهای کمی از ضریب همبستگی پیرسون و جهت بررسی اختلاف بین میانگین ها از تی تست و آنالیز واریانس استفاده گردید. 05/0 ≥ p معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    بین میزان هموگلوبین گلیکوزیله، گلوکز خون و تری گلیسرید در زن و مرد اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. در حالی که میزان کلسترول تام، LDL-C و HDL-C به صورت معنی داری در زنها بیشتر از مردان بود. بین هموگلوبین گلیکوزیله و گلوکز ناشتا یک ارتباط معنی دار مشهود بود. همچنین یک ارتباط مستقیم بین گلوکز خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله با کلسترول تام و تری گلیسرید خون مشاهده گردید. اما این دو ارتباطی با میزان LDL-C و HDL-C نداشتند. سطح تری گلیسرید خون به صورت معنی داری در گروه با کنترل نامناسب دیابت نسبت به گروه با کنترل خوب دیابت بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه روشن می گردد که هموگلوبین گلیکوزیله نه تنها یک شاخص مناسب ارزیابی کنترل گلوکز خون بوده، بلکه یک شاخص ارزشمند در پیش گویی نمای چربی های خون در بیماران دیابتی می باشد.
    کلیدواژگان: هموگلوبین گلیکوزیله، دیابت، لیپید، کلسترول، تری گلیسرید
  • مسعود ملکی، زری جاویدی، احمدرضا طاهری، محمد ابراهیمی راد، حمید حمیدی، فائقه فومنی، سودابه نکوهی صفحات 165-170
    مقدمه
    قرار گرفتن در معرض نور آفتاب عامل ایجاد90% سرطان های پوست است. با توجه به افزایش میزان سرطان پوست، هدف از این مطالعه سنجش میزان آگاهی دانشجویان سال آخر دانشگاه مشهد (فردوسی) در مورد اثرات نور آفتاب بر پوست و ضرورت و روش های حفاظت از آن بوده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی در سال 1383 بر دانشجویان ترم آخر دانشگاه مشهد (فردوسی) که در 9 رشته تحصیل می کردند، انجام شد که از آن میان 802 نفر وارد مطالعه شدند. پرسشنامه استانداردی شامل 24 سوال توسط دانشجویان تکمیل و داده ها توسط نرم افزار SPSS آنالیز شدند. دانشجویان بر حسب نمره کسب شده از 24 سئوال در سه گروه تقسیم شدند: ضعیف (نمره 12≥)، متوسط(نمره 17-13) و خوب(نمره 24- 18). سپس مقایسه میانگین با آزمون های تی تست و آنالیز واریانس و ارتباط بین داده های کیفی با آزمون کای اسکوئر انجام شد.
    نتایج
    افراد مورد مطالعه از نظر نمره کسب شده از 24 سئوال، در سه گروه تقسیم شدند: ضعیف با فراوانی 6/15 درصد، متوسط با فراوانی4/39 درصد و خوب با فراوانی 45 درصد. میانگین نمره زنان و مردان از 24 سوال آگاهی به ترتیب 32/3±31/18 و 93/3±90/14 بودکه تفاوت دیده شده از نظر آماری معنی دار بود (002/0=p).
    اختلاف معنی داری بین دو جنس در میزان آگاهی درباره نور آفتاب در موارد: مفید بودن، مضر بودن، تاثیر در پیری پوست، ایجاد و افزایش خال های ملانوسیتیک، اریتم،برنزه سازی، سرطان زایی، پوکی استخوان، تفاوت شدت اشعه در ساعات مختلف روز، اثر محافظتی شیشه پنجره، لزوم محافظت پوست از نور آفتاب، تاثیر کلاه و لباس، لزوم استفاده از کرم ضد آفتاب در تمامی فصول و تنها در افراد خاص تکرار استفاده در روز وجود داشت. این اختلاف در مورد آگاهی در زمینه های: اثر نور آفتاب در ساخت ویتامین D، مفید نبودن مواجهه طولانی با نور آفتاب و کاهش اثر کرم ضد آفتاب با استفاده ناکافی در هر بار معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    میزان اطلاعات قشر تحصیل کرده در زمینه لزوم محافظت از اثرات مضر و تخریبی نور آفتاب ناکافی است. این امر لزوم آموزش همگانی روش های پیشگیری از عوارض نور آفتاب را مشخص می سازد.
    کلیدواژگان: نور آفتاب، محافظت از آفتاب، ضد آفتاب، دانشجویان، آگاهی
  • فاطمه ناظمیان، فاطمه غفاری، طیبه پورغزنین صفحات 171-176
    مقدمه
    اضطراب و افسردگی یکی از شایعترین تظاهرات بیماری های مزمن است ونقش مهمی در زندگی بیمارانی که مبتلا به بیماری های محدود کننده حیات میباشند، دارد. بیماران مبتلا به نارسایی پیشرفته کلیه ازجمله بیمارانی هستند که به دلیل تغییر در سبک زندگی به دلیل بیمارای و شیوه درمان اغلب با مشکلات روانی- اجتماعی زیادی دست به گریبان بوده و به همین دلیل افسردگی و اضطراب یکی از شایع ترین مشکلات روانشناختی آنان می باشد. این پژوهش با هدف تعیین افسردگی و اضطراب در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1386 انجام شده است. نمونه گیری این مطالعه به روش نمونه گیری سرشماری می باشد که تعداد نمونه این مطالعه150 نفر در نظر گرفته شد. میزان افسردگی توسط مقیاس افسردگی مرکز پژوهش های اپیدمیولوژی CES-D و میزان اضطراب واحدهای مورد مطالعه توسط پرسش نامه استاندارد شده اشپیل برگر مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از نرم افزارSPSS و با دو روش آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. لازم به ذکر است که در تجزیه و تحلیل اطلاعات ضریب اطمینان 95 درصد مد نظر بوده است.
    نتایج
    یافته های پژوهش حاضر در رابطه با میزان افسردگی نشان داد که 5/64 درصد بیماران تحت درمان با همودیالیز بالای نقطه برش پرسش نامه افسردگی CES-D قرار داشتند، یعنی مبتلا به افسردگی بودند. در رابطه با میزان اضطراب نتایج نشان داد 4/51 درصد واحدهای مورد مطالعه اضطراب آشکار و 7/49 درصد اضطراب پنهان داشتند. نتایج آزمون آماری نشان داد که بین افسردگی و متغیرهایی چون سابقه پیوند کلیه (04/0p<)، طول مدت دیالیز (01/0p<)، میزان درآمد خانواده (001/0p<) و شغل (02/0p<) رابطه معنی داری وجود داشت. در حالی که بین افسردگی و وضعیت تاهل، سن و جنس، رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که میزان اضطراب و افسردگی در بیماران تحت درمان با همودیالیز شرکت کننده در این مطالعه بالا بوده که می تواند سلامت آنان را به مخاطره اندازد. با توجه به این موضوع، اهمیت وجود مراکز مشاوره و روان درمانی در مراکز همودیالیز روشن می گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، بیماران همودیالیزی
  • علیرضا توسلی، فاطمه توسلی، رضا شجاعیان صفحات 177-182
    مقدمه
    جراحی داخل رکتوم از طریق مقعد و با روش بدون گاز، روش مطمئن و موثر برای ضایعات انتخابی رکتوم می باشد. تجربه شخصی استفاده از یک وسیله طراحی شده دست ساز برای انجام جراحی ترانس آنال برای دسترسی به ضایعات داخل رکتوم و ارزیابی تاثیر و اطمینان آن در این مقاله گزارش شده است.
    روش کار
    اینپژوهشتوصیفی مقطعی از سال 1382 – 1384 در بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شده است. بیماران با پولیپ رکتوم یا تومور که احتمال بدخیمی زیادی نداشتند، شامل 4 مرد و 5 زن تحت عمل جراحی از طریق آنوس قرار گرفتند و توسط پاتولوژیست نیز حاشیه ضایعات و ماهیت پاتولوژیک آنها بررسی شد.
    نتایج
    محل ضایعه در رکتوم بین 5- 20 سانتیمتر از آنال ورج بوده و قطر ضایعات بین 2 تا 7 سانتیمتر متغیر بود. متوسط سن بیماران 65 سال گزارش گردید. حذف کامل ضایعه در 7 بیمار از 9 (8/77%) بیمار انجام شد. عوارض شامل جداشدگی لبه های زخم 1 مورد، خونریزی شدید 1 مورد، بی اختیاری موقتی 2 مورد بودند. مرگ و میر وجود نداشت. مدت متوسط عمل جراحی 55 دقیقه بود. هیچ موردی از عود تا پیگیری 20 ماهه گزارش نشد. عمل جراحی تکمیلی در دو بیمار با پولیپوز و ضایعه بدخیم لازم شد.
    نتیجه گیری
    جراحی از طریق مقعد ضایعات داخل رکتوم روشی مطمئن و موثر برای ضایعات انتخابی رکتوم می باشد که با طراحی یک وسیله استوانه ای شکل خاص و ساده با هزینه اندک و وسایل در دسترس امکان پذیر است.
    کلیدواژگان: رکتوم، جراحی از طریق مقعد، روش بدون گاز
  • رضا جلاییان تقدمی، سید سعید جهانبخش، الهه حسینیان صفحات 183-186
    مقدمه
    یکی از عوارض بیهوشی عمومی و داروهای بیهوشی به ویژه مخدرها دل درد است و بسیاری از بیمارانی که با رمی فنتانیل بیهوش شذند، در ریکاوری از دل درد شکایت داشتند. در این مطالعه به بررسی بروز دل درد با رمی فنتانیل بعد از بیهوشی پرداخته شده است.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی از فروردین ماه 1386 لغایت مهرماه 1386 در بیمارستان خاتم الانبیاء مشهد بر 100 بیمار انجام شد. این بیماران که قرار بود تحت عمل جراحی کاتاراکت قرار گیرند، به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در یک گروه حفظ بیهوشی با استفاده از پروپوفول μg/kg/min)80- 100) و در گروه دیگر با استفاده از رمی فنتانیل μg/kg/min) 20/0- 25/0) انجام شد. بروز دل درد و کیفیت آن در دو گروه در ریکاوری مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات و مشخصات بیماران قبل و بعد از عمل در پرسشنامه ثبت شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمونهای کای اسکوئر و تی دانشجویی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    مشخصات فردی هر دو گروه یکسان بود. در گروه رمی فنتانیل 20 بیمار (40%) از درد شدید شکم در ریکاوری شاکی بودند، در گروه پروپوفول فقط 3 (6%) مورد از دل درد مبهم در سرتاسر شکم شکایت داشتند و از این لحاظ دو گروه اختلاف معنی داری داشتند (001/0< p). در گروه رمی فنتانیل در 14 بیمار دچار دل درد تزریق هیوسین وریدی موثر بود، در حالی که در گروه پروپوفول هیچ تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    دل درد یکی از عوارض مخدرها است که در مورد رمی فنتانیل از شیوع بالایی برخوردار است و باعث ناراحتی بیمار در ریکاوری می شود و در موارد بسیاری نیاز به درمان دارد. بنابراین توصیه می شود ضمن بررسی علل ایجاد دل درد با رمی فنتانیل اقدامات درمانی مناسب انجام شود.
    کلیدواژگان: رمی فنتانیل، پروپوفول، دل درد، هیوسین
  • لیلی مهاجرزاده، علی معتمد الشریعتی، علی جنگجو، علیرضا حمید صفحات 187-192
    مقدمه
    سالهاست که درمان سوختگی، یک درمان نگهدارنده بوده است، تا سوختگی سطحی، به صورت خودبخودی در عرض 3 هفته بهبود یابد و در سوختگی با ضخامت کامل، گرافت پوستی در 3 تا 6 هفته بعد از آسیب انجام شود. هدف این مطالعه، مقایسه بین گرافت زود هنگام اسکار سوختگی با درمانهای مرسوم در سوختگی های کمتر از 20 درصد بوده است.
    روش کار
    این مطالعهکارآزمایی بالینی درسال 1383-1385دربخش سوختگی بیمارستان امام رضا مشهد انجام شده است. 65 بیمار زن با سوختگی کمتر از 20% کل سطح بدن مورد مطالعه قرار گرفتند. 28 بیمار تحت برداشت زود هنگام سوختگی درجه دو و سه تا سطح فاسیا در همان هفته اول بعد از سوختگی قرار گرفتند و زخم بلافاصله با گرافت با ضخامت نازک که به صورت 2:1 مش گردیده بود، پوشانده شد. 37 بیمار تحت درمان نگهدارنده قرار گرفتند و زخم سوختگی به صورت روزانه پانسمان شد و اسکار زخم سوختگی تمام ضخامت، در عرض 2 تا 4 هفته از طریق محصولات کلاژناز باکتریال و دبریدمانهای مکانیکال برداشته شد و در حدود 3 تا 4 هفته بعد از آسیب، در یک یا دو مرحله جراحی شد. مشخصات فردی، نتایج اعمال جراحی، مدت پی گیری در پرسشنامه جمع آوری و توسط آمار توصیفی پردازش گردید.
    نتایج
    این مطالعه بر 65 بیمار مونث با متوسط سنی 4/33 از 17 تا70 سال صورت گرفت. کل سطح سوختگی بدن کمتر از 20% بود. طول مدت بستری در بیمارستان در گروهی که تحت حذف زخم و گرافت زود هنگام قرار گرفتند در حدود 4±10 روز بود و در گروهی که تحت درمانهای مرسوم بودند 7±37 روز بود، که اختلاف با ارزشی بین دو گروه مشاهده شد. متوسط تعداد اعمال جراحی در گروه حذف زخم و گرافت زود هنگام، یک مرحله بود اما در گروه دیگر 24/1 مرحله بود. میزان مرگ و میر در هر دو گروه مشابه بود.
    نتیجه گیری
    جراح با تجربه می تواند سوختگی با ضخامت کامل را به صورت بی خطری در مراحل اولیه حذف نموده و گرافت پوستی نماید، که منجر به کاهش مدت اقامت بیمار در بیمارستان، هزینه ها و تعداد دبریدمانهای دردناک شده و همچنین باعث کم شدن عوارض مربوط به عفونت زخم سوختگی می شود.
    کلیدواژگان: سوختگی، برداشت زود هنگام، گرافت پوستی
  • فاطمه بهمنش، رضا فریدحسینی صفحات 193-196
    مقدمه
    سندرم هیپر IgE که همچنین سندرم Job''s نامیده می شود یک نقص ایمنی بسیار نادر می باشد. تظاهرات بیماری به صورت آبسه های مکرر استافیلوکوکی در پوست، ریه و دیگر احشاء همراه با درماتیت خارش دار از مراحل اولیه عمر وجود دارد. افزایش قابل توجه سطح سرمی IgE همراه با طبیعی بودن بقیه ایمونوگلوبولین ها همراه با ائوزینوفیلی در این بیماران وجود دارد.
    معرفی بیمار: در این گزارش دختر 12 ماهه با شکایت درماتیت خارش دار پوستی و عفونت های مکرر ریوی و پوستی معرفی می شود. در شرح حال وی سابقه عفونت محل بند ناف و همچنین چندین بار ابتلاء به اسهال خونی ذکر می شود. در معاینه شیرخوار رنگ پریدگی و سوء تغذیه خفیف و چهره خشن مشاهده شد. در معاینه پوست پاپول های اریتماتو در تمام سطح پوست مشهود است در آزمایشات به عمل آمده Iu/ml6000IgE> و بقیه ایمونوگلوبولین ها و سطح کمپلمان طبیعی داشته با توجه به این، سندرم هیپر IgE برای وی مطرح می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به همراهی درماتیت خارش دار و عفونت های مکرر پوست، ریه و دیستروفی ناخن و همچنین افزایش قابل توجه IgE و ائوزینوفیلی باید نقص ایمنی از نوع سندرم هیپر IgE مطرح شود.
    کلیدواژگان: سندرم هیپر IgE، درماتیت
|
  • Masoud Mohajeri, Seyedaliakbar Shamsian Hosein Nahravanian Mahmoud Mahmodi Mohammadjavad Yazdanpanah Maryam Shahi Pages 149-154
    Introduction
    Cutaneous leishmaniasis is an endemic disease in Iran, the pentavalent antimonials, used for treating this disease; do not show effective enough in the recent years. The cellular immune response caused by T-helper type1 (Th1) cuases protection against leishmaniasis and that of T-helper type2 (Th2) causes the progress of the disease. The aim of this study was evaluating secreted cytokines from peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) in healing and nonhealing cases of cutaneous leishmaniasis treated by glucantime and control group to find a treatment policy for nonhealing patients.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted in 2006 on the subject of 60 cases of individuals, referred to Vila Clinic and Ghaem Hospital of Mashhad. This study was approved by the local committee of Medical Ethics.The cellular immune response in nonhealing and healing cutaneous leishmaniasis and control group evaluated by measuring the cytokine released by PBMCs when stimulated with Leishmania major antigens and mitogen for 48 h by Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay (ELISA).
    Results
    PBMCs of healing group secreted higher levels of interferon gamma (IFN-γ) than the nonhealing patients (p<0.05), whereas the interleukin 4 (IL-4) levels were higher in the nonhealing group compared to the healing ones (p<0.005).
    Conclusion
    The results demonstrate that secretion of cytokines that activate Th2 response like IL-4 in nonhealing patients was higher than healing cases and secretion of cytokines which activate Th1 response such as IFN-γ in the healing cases was higher than the nonhealing patients.
    Keywords: Cytokines, Cutaneous leishmaniasis, Glucantime
  • Davoud Attaran Mohammad Towhidi Amir Asnaashari Mohammad Khajedalui Mahdi Aghasizadeh Shahrzad Mohamadzadehlari Pages 155-158
    Introduction
    Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is characterized by chronic inflammation and progressive development of airflow limitation. Recently besides the typical pulmonary pathology of COPD, several effects occuring outside the lungs, for example weight loss and malnutrition have been described the so called systemic effects of COPD. In this study we evaluated body mass index (BMI), serum albumin and their relationship with pulmonary function.
    Materials And Methods
    This descriptive study performed on 42 patients, referring to Ghaem Hospital Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran at 2005, with the mean age of 62.82±10.54 years and the mean forced expiratory volume in the first second (FEV1) (1.38±0.76 lit.).This study was approved by the local ethics. Severity of disease was defined by global initiative for chronic lung disease (GOLD) guideline. BMI and serum albumin were measured.
    Results
    BMI was lower than normal in 9.5% of patients. There was a significant negative correlation between the severity of disease and BMI (p= 0.004, r= - 0.43). Furthermore the correlation between the severity of disease and serum albumin was significantly negative (p= 0.02, r= - 0.35).
    Conclusion
    The results of this study indicate that BMI and serum albumin decreased as the severity of disease increased. Therefore, the nutritional status is closely linked to the severity of COPD.
    Keywords: Albumin, Body mass index, Chronic obstructive pulmonary disease
  • Mohammad Reza Keramati, Mohammad Hadi Sadeghian Mohammad Reza Parizadeh, Farshid Maroozi Pages 159-164
    Introduction
    Impaired lipid metabolism in diabetic patients is implicated in cardiovascular complications. The aim of this study was to evaluate the effect of glycemic control on the lipid profile of type 2 diabetic patients.
    Materials And Methods
    This study was performed at Emam Reza Hospital, Mashhad, Iran, in 2006. A total of 357 adults with type 2 diabetes (144 males and 213 females) were evaluated. This study was approved by the local committee of medical Ethics. In the standard condition, the sera analysed for fasting blood glucose (FBG) by glucose oxidase method, and for total cholesterol, triglyceride, high density lipoprotein cholesterol (HDL-C) and low density lipoprotein cholesterol (LDL-C) by enzymatic methods, and for HbA1c by chromatography method. The data analyzed by (SPSS, version 11.5), Pearson’s correlation test, t test and one- way analysis of variance. P values ≤ 0.05 considered significant.
    Results
    The level of HbA1c, Triglycerides and FBG did not differ significantly between males and females, however, the level of cholesterol, LDL-C, and HDL-C were significantly higher in females. There was a significant correlation between FBG and HbA1c. A direct association of FBG and HbA1c with total cholesterol and triglycerides observed, however, they were not correlated with LDL- C and HDL-C. The level of serum triglyceride was considerably higher in patients with inadequate glycaemic control.
    Conclusion
    This study clearly shows that, HbA1c not only is a reliable biomarker of glycemic control but also, a good predictor of the serum lipid profile in diabetic patients.
    Keywords: HbA1c, Diabetes, Lipid, Cholestrol, Triglyceride
  • Masoud Maleki Zari Javidi Ahmad Reza Taheri Mohammad Ebrahimirad Hamid Hamidi Faegheh Fomani Soudabeh Nekouhi Pages 165-170
    Introduction
    Nearly ninety percent (90%) of skin cancers occur in sun exposed areas. In this study the awareness of senior students of Mashhad University (Ferdowsi) about the effects of sunlight on the skin plus necessity and methods of sun protection is evaluated.
    Materials And Methods
    In this descriptive study in 2004 at Mashhad University (Ferdowsi), 802 senior students of 9 majors enrolled. This study was approved by the local committee of Medical Ethics. The standard questionnaires including 24 questions distributed among students. The students divided into groups according to their score in the 24 awareness questions: weak (score ≤ 12); moderate (score 13-17); and good, (score 18-24). Data analyzed by SPSS software variance analysis, T-test and Chi-square test.
    Results
    The students groups were weak, with a frequency of 15. 6%; moderate with frequency of 39. 4%; and good, with a frequency of 45%. The average female and male scores in the 24 awareness questions were 18. 31±3. 32 and 14. 90±3. 93, respectively. The difference was statistically significant (p=0. 002). There were significant differences between two sexes in the awareness of: "sunlight usefulness", "harmfulness", "effect on skin aging", "cause and increase the skin nevi", "erythema", "tanning", "carcinogenicity", "osteoporosis", "different sunlight intensity in different hours of the day", "protection of the window glass", "the necessity of sun protection" and " the effect of cap and clothes", "the sunscreen necessity in any season", "sunscreen use just in special patients", and "repeating its use during the day".
    Conclusion
    Educated Peoples׳ knowledge, about the necessity of protection against harmful and corrosive effects of sunlight is not enough. It necessitates public education to protect against sunlight complications.
    Keywords: Sunlight, Sun, protection, Sunscreen, Students, Awareness
  • Fatemeh Nazemian, Fatemeh Ghafari, Tayebeh Poorghaznein Pages 171-176
    Introduction
    Depression and anxiety are among the principal manifestations of chronic illness and play a central role in patients’ experience with life-limiting disease. Chronic renal insufficiency is a clinical condition with a huge impact on patient quality of life. Hemodialysis patients must confront the burdens of long-term illness and numerous treatment-associated stressors. The purpose of this study was to determine the depression and anxiety in chronic haemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This descriptive survey performed at Mashhad University of Medical Sciences during the year 2007. A total of 150 patients regularly treated with hemodialysis were chosen through sensor sampling. This study was approved by the local committee of Medical Ethics. Depression was measured using CES-D (The Center for Epidemiological Studies Depression Scale) and anxiety was studied by Eshpil Berger standard questionnaire.Data analyzed by SPSS software.
    Results
    This study revealed that prevalence of depression was 64.5 percent in hemodialysis patients (Cut-off value was 16). This group had 51.4 percent prevalence of State Anxiety and 49.0 percent of Trait Anxiety. Statistical analysis demonstrated that there was a meaningful correlation between depression and history of graft failure (p<0.04), dialysis duration (p<0.01), family income (p<0.001) and working status (p<0.02). However, there was no significant correlation between depression scales and demographic factors including age, gender, frequency of dialysis and marital status.
    Conclusions
    Our study showed that a substantial number of hemodialysis patients experienced depression and anxiety. Regarding this problem, necessity for having consulting and psychotherapy center in hemodialysis ward is emphasized.
    Keywords: Anxiety, Depression, Hemodialysis patients
  • Alireza Tavassoli, Fateme Tavassoli, Reza Shojaian Pages 177-182
    Introduction
    Gasless transanal endoscopic microsurgery of rectum promises to offer a safe and effective option for the selective treatment of patients with rectal lesions. This study describes personal experience of using a modified hand-made device for transanal endoscopic surgery to facilitate surgical access to selected intrarectal lesions with an acceptable cost, safety and effectiveness.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study carried out from 2003 to 2005 at Ghaem Hospital of Mashhad University of Medical Sciences. This study was approved by the local committee of Medical Ethics. Nine patients including 4 men and 5 women with rectal polyp or tumors with low likelihood of malignancy enrolled in this study. Transanal endoscopic surgery was performed and pathological studies were done on tissue specimens. Data analyzed by SPSS.
    Results
    The location of the mass in the rectum ranged from 5-20 cm from anal verge, and tumors ranged in size from 2 to 7 cm. Mean age of patients was 65 years. Curative local excision performed in 7 of 9 patients (77.8%). The complications included wound separation (n=1), massive postoperative bleeding (n=1) and temporary incontinence (n=2). There was no mortality, either recurrence within a follow-up period of 20 months. Mean of operative time recorded 55 minutes. Two patients underwent radical operation later, because of rectal polyposis and involved tomour margin.
    Conclusion
    Transanal endoscopic surgery is a safe and effective option for the selective treatment of rectal lesions. The used device lowered the expenses and simplified the system, using a hand-made special rigid cylinder.
    Keywords: Rectum, Transanal endoscopic surgery, Gasless
  • Reza Jalaian Taghaddomi, Seyed Saeid Jahanbakhsh Elham Hoseinian Pages 183-186
  • Leyli Mohajerzadeh, Ali Motamedoshariati, Ali Jangjoo, Alireza Hamid Pages 187-192
    Introduction
    For many years superficial partial thickness burns were treated conservativly. In full thickness burns, skin grafts were applied usually 3 to 8 weeks after injury. The goal of this study is to accomplish a comparison of early excision and grafting versus conventional therapy in small full thickness burns.
    Materials And Methods
    This Clinical trial study enrold in 2004 – 2006 at Emam Reza Hospital of Mashhad University of Medical Sciences on 65 Female burned patients with total body surface less than 20%. This study was approved by the local committee of Medical Ethics. 28 patients were treated by early excision of second and third degree burned wounds to the level of fascia within first week of admission and wound immediately covered with autografts of partial thickness meshed 2:1. In 37 Patients of the conservative treatment group the burned wound was dressed daily and full thickness burns grafted after 3-4 weeks of injury. Individual characteristics was collected in questionnaire and analyzed by descriptive statistics.
    Results
    The mean age of patients was 33.4 Length of hospital stay in early excision and graft was 10±4 days and in conventional therapy 37±7 days, with significant difference. Mean number of produres in early excison and graft was one stage and in the other group was 1.24. Mortality in the two groups was similar.
    Conclusion
    Small full-thickness burns, if treated by an experienced surgeon, can be safely early excised and grafted with a decrease in hospital stay, costs, and number of painful debridments and will have fewer infectious wound complications.
    Keywords: Burn, Early excision, Skin graft